Over

De boerderij

Welkom bij deze jonge boerderij aan de rand van de stad!

We, de Werve Hoef en de Dobbelhoeve, telen met een hoop passie en werkvreugde een waaier aan groenten op velden in Schilde, later ook in Wijnegem. Deze groenten en ook eieren worden door de Werve Hoef in wekelijkse of tweewekelijkse pakketabonnementen aangeboden. Op maandag wordt je pakket klaargezet in één van de afhaalpunten. De pakketten zijn een garantie voor een gevarieerd, kleurrijk, gezond weekmenu op maat van de seizoenen. Bij de Werve Hoef gaat het over smaakvolle kwaliteit. De korte keten en kraakverse producten helpen daarbij.

broccoli-close-up-colors-76083.jpg
 
 
20170729_CL_masterplan_1000-01.jpg

De plannen

De Werve Hoef is een zeer oude Wijnegemse boerderij die met het ontwikkelen van een nieuwe aangrenzende woonwijk als buurtboerderij in ere hersteld wordt. De woonwijk en de renovatie van de boerderij zijn een project van de sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning. Zij werkten samen met De Landgenoten om een boer(in) te vinden en kwamen terecht bij Wannes.

Omdat de gronden en de boerderij in Wijnegem nog niet klaar zijn voor biologische teelt met buurtwinkel, schiet de Werve Hoef alvast op een andere, iets wat bescheidenere manier uit de startblokken. In 2019 start de Werve Hoef vanop een veld van de Dobbelhoeve.

De jaren die volgen verhuist de Werve Hoef terug naar zijn thuis in Wijnegem, nog dichter bij de stad.

 

Lokaal en bio

Bij de Werve Hoef zijn we enorme voorstanders van het goede leven. We maken het voor u en onszelf graag aangenaam, houden van lekker eten, schoonheid,… het volle leven zeg maar.

We kiezen volop voor lokaal. Hierdoor willen we meewerken aan een eerlijke economie, zonder nodeloos transport en zonder onbezonnen concurrentie. Zowel hier als in andere streken van de wereld kunnen boeren voorzien in de voedselproductie binnen de regionale socio-economische context.

We kiezen ook volop voor bio, niet alleen omdat deze landbouwmethode smaakvolle en voedzame producten oplevert, maar ook omdat ze op lange termijn de bodemvruchtbaarheid op peil houdt. En dat is iets wat we moeten koesteren! Daarom verrijken we de bodem met organisch materiaal, de plat préféré van het bodemleven. Een florerend bodemleven zorgt op haar beurt voor gezond groeiende gewassen.

 
IMG_8907+2.jpg